2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Keksiukai "Magdalenas"

Man patinka dideli keksai ir maži keksiukai. Juos lengva pagaminti, jie visada gražiai iškepa ir labai greitai susivalgo. O "Magdalenai" buvo sena mano svajonė. Pagaliau atėjo laikas tai svajonei išsipildyti. Maži, minkšti ir beprotiškai kvapnūs. Kas gali būti geriau šaltą ir šlapią rytą? :)


3 kiaušiniai
250 g cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
120 ml pieno
citrinos žievelė
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos


Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Trynius lengvai suplakti ir atsargiai, pamažu, maišant mediniu šaukštu, įmaišyti į baltymus. Taip pat įmaišyti cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę ir įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Į keksiukų formeles įdėti popierinius įdėklus (galima ir nedėti), įpilti 1/3 formelės tešlos ir kepti maždaug 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius ataušinti ant grotelių ir skanauti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą