2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Orkaitėje keptas sūris

Kai namuose užsistovi paprastas varškės sūris, ar tiesiog norisi kažko pikantiško, kažko skanaus prie vyno taurės ar tiesiog šiaip, be progos, pakramtyti. Tada iš šaldytuvo traukiam sūrį, pasidarom prieskonių mišinį (pora šaukštų aliejaus, po žiūpsnį mėgiamų prieskonių/žolelių, įspaudžiam pora skiltelių česnako, įberiam druskos pagal skonį ir išmaišom) ir juo ištriname varškės sūrį. Dedame į šaldytuvą ir laikome pernakt. Kitą dieną išprieskoniuotą sūrį suvyniojam į foliją ir kišam į 200 laipsnių orkaitę 15-20 min. Po to, foliją perplešiam ir dar pakepinam keletą minučių, kad viršus gražiai apskrustų. Traukiam iš orkaitės, pjaustom, uostom ir ragaujam :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą