2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Keksiukai su mėlynėmis

arba kitaip - Maximos keksiukai. Maximos ne todėl, kad būtent mama Maxima pagal tokį receptą kepa (o gal ir kepa, kas ten juos žino), o todėl, kad šitą receptą radau Maximos prekių žurnaliuke. Bet keksiukai gavosi visai skanūs, kad ir "maximiniai". Puikiai tiks su šalto pieno stikline pabaigti sekmadienį :)


100 g sviesto
400 g miltų
125 g cukraus
2,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
1 kiaušinis
200 ml pieno
200 - 300 ml šviežių arba šaldytų mėlynių
1 v.š. tarkuotų citrinų žievelių ir 2 v.š. cukraus - tešlai apibarstyti

Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakti kiaušinį, supilti pieną ir atvėsusį tirpintą sviestą. Birius produktus įmaišyti į pieno ir sviesto tyrę. Galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes.
Tešlą supilstyti į sviestu išteptas arba kepimo popieriumi išklotas formeles (pripilti ne daugiau kaip du trečdalius formelės).
Tarkuotas citrinų žieveles sumaišyti su 2 v.š. cukraus ir užbarstyti ant tešlos.
Kepti 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Maximos reklaminis žurnaliukas

P.S. kadangi tešla man gavosi labai kieta, tai papildomai dar įpyliau apie 20 ml pieno. Jau buvo apėmusi panika, kad keksiukai bus plytos kietumo, bet viskas gavosi labai puriai ir minkštai :) Beje, citrinos šaldytuve neradau, todėl ant viršaus, prieš kepant, užbarsčiau rudojo cukraus, o iškepus - cukraus pudros.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą