2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Rūgštynių sriuba

Tikriausiai tai pati lietuviškiausia, pati kaimietiškiausia ir pati pigiausia sriuba. Pakanka tik sulaukti pavasario (arba pradėti tuštinti žiemos atsargas), susirasti rūgštynių augimo klodus ir mėgautis skania sriuba....


didelė sauja rūgštynių (arba daugiau)
3-4 vidutinės bulvės
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
ne/natūralaus sultinio
druska, pipirai pagal skonį
grietinės pagardinimui

Sultinį užvirti. Bulves supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į sultinį. Pagardinti prieskoniais. Užvirti ir pavirti. Kai bulvės suminkštėja, sudėti pasmulkintas rūgštynes. Puodelyje šakute suplakti kiaušinį ir maišant sriubą plona srovele supilti. Gaunasi tokie kaip ir siūliukai. Galiausiai sudėti susmulkintą svogūną ir puodą nukelti nuo ugnies. Keletą minučių palaikyti puodą uždengtą ir galima ragauti, pagardinus grietine.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą