2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Kotletai "Svajonė"

Taip jau yra, kad žodis "faršas" daugelyje forumų ar grupių tapo kone keiksmažodžiu ir pajuokų objektu, nes kiekvieną dieną atsiranda tokių personų, kurios pastoviai nežino ką iš jo gaminti (o kotletai nusibodę), bet kažkodėl vis jo turi savo šaldytuvuose :) Taip ir norisi išrėžti, kad jei nežinai ką gamint, tai ir nepirk. Arba pirk tada, kai susirandi ką gaminti. Aisku moralizuoti lengva ir paprasta. Bet grįžtant prie faršo, bent jau man, tai pati universaliausia mėsa (taip taip, susmulkinta mėsa, o ne kažkoks neaiškus gatavas darinys ir nežinomo kiosko). Turėk tik fantazijos ir kasdien valgysi vis kažką naujo. Va šiandien valgėm paniruotus kotletus su sūrio įdaru. Skanu, sotu ir greitai dingo didžiulis kalnas. Tiesa, valgėm ir šiltus, ir šaltus, ir su pirštais (gamtoje) ir buvo vienodai skanu, todėl drąsiai galėsiu rekomenduoti visiems kurie turės faršo ir nežinos ką gaminti :)


Kotletams:
1 kg faršo
2 morkos
1 obuolys
1 kiaušinis
2 svogūnai
druska, pipirai, prieskoniai ir žalumynai pagal skonį
2-3 tepami sūreliai (tokie kvadratiniai, blizgioje geltonoje folijoje)
Paniravimui:
2 kiaušiniai
lygiomis dalimis džiūvėsėlių (naudojau stambesnius), kokosų drožlių ir linų sėmenų (pastarųjų arba galima visai nedėti, arba dėti mažiau)
aliejaus kepimui

Morkas sutarkuoti smulkesne tarka, obuolį burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustyti ir subėrus į faršą išminkyti. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir darkart gerai išminkyti. Imti po saują faršo, išploti ir dėti po gabalėlį tepamo sūrelio (prieš tai sūrelį galima sutarkuoti, tada lengviau ir greičiau bus galima paimti) ir užlanksčius kraštus padaryti pailgą kukulį.
Paniravimui skirtus kiaušinius suplakti šakute. Džiūvėsėlius, kokosų drožles ir sėmenis sumaišyti tarpusavyje.
Imti kotletą, nardinti į kiaušinių plakinį, apvolioti džiūvėsėlių mišinyje ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
Gaunasi iš išorės traškūs ir tvirti, o viduje purūs ir sultingi kotletai su kreminiu sūriu.
Skanaus!
P.S. faršą galima pasiruošti taip, kaip skaniausia jums :)
Idėja iš odnoklassniki.ru




1 komentaras:

  1. Prasome nedubliuoti irasu skoniublogas.lt puslapyje. Ikelus recepta prasome palaukti 10-15min kol irasas taps matomas. Taip pat prasome nespausti "refresh" nes tokiu atveju generuojami dublikatai. sekmes!

    AtsakytiPanaikinti