2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Burokėlių salotos su morkomis ir granatais

Kažkur kažkada viena ausimi girdėjau, kad įmanoma valgyti žalius (nevirtus) burokėlius, bet niekada nemaniau, kad aš pati juos tai gardžiai valgysiu. Taip jau įprasta, nuo pat mažų dienų, kad burokėlis būtinai turi būti arba virtas arba marinuotas (arba raugintas - čia man dar neatrasti stebuklai). Ir tik visai neseniai perskaičiau, kad burokėlis, kaip ir morka, netenka visų gerųjų savybių kai mes juos išverdam. Iš jų lieka tik pavadinimas. Tai kodėl nepabandžius "pasiimti" visų vitaminų ir skaniai pavalgyti?


1 raudonas burokėlis
2 morkos
1 raudonas svogūnas
pundelis petražolių
1/2 st. granatų grūdų
3 v.š. moliūgų sėklų

Užpilas:
1 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. medaus
1,5 v.š. granatų sirupo
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
druska ir pipirai pagal skonį

Visus užpilo ingredientus sumaišyti tarpusavyje ir palikti 10 min. pastovėti.
Moliūgų sėklas 3 min pakepinti (aš nekepinau) sausoje keptuvėje. Morkas ir burokėlį nuvalyti ir sutarkuoti. Svogūną nulupto ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Petražoles susmulkinti. Viską sumaišyti, užpilti pasiruoštu užpilu, užberti granatų grūdus, moliūgų sėklas ir patiekti.
Skanaus!
Школа гастронома


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą