2012 m. vasario 21 d., antradienis

Blynai su įkeptais kukurūzais

Užgavėnės! Geriausia proga kepti blynus. Prisipažinsiu, nesu mėgėja blynus kepti. Tiksliau, visai nemoku kepti nei lietinių, nei mielinių, nei padorių bulvinių.... Bet išmoksiu :) Šiuos blynus nusižiūrėjau prieš porą mėnesių ir laukiau tinkamos progos. O kada bus labiau tinkamesnė proga, jei ne pati tikriausia blynų puota - Užgavėnės. Kaip nekeista, šie blynai man pavyko. O ir skonis nenuvylė, nors kepiau ir nežinojau ko tikėtis :) Tad rekomenduoju visiems netradicinių blynų valgytojams.


1 puodelis kvietinių miltų (mano puodelis - 200 ml)
1/2 a.š. kepimo miltelių
druskos ir pipirų (pastarųjų nedėjau)
2 kiaušiniai
150 ml pieno
1 skardinė konservuotų saldžiųjų kukurūzų (skardinė - 340 g)
aliejaus kepimui

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Atskirame dubenėlyje lengvai šakute suplakti kiaušinius ir supilti į miltus. taip pat įpilti pieną ir šluotele ar šaukštu viską gerai išmaišyti iki vienalytės tešlos (gaunasi geros grietinės tirštumo). Suberti nuvarvintus kukurūzus ir vėl viską išmaišyti. Aliejumi patepti įkaitintą keptuvę ir kepti norimo dydžio blynus.




Skanu šilti, šalti su grietine ar natūraliu jogurtu.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Šiandien parduotuvėj pamačiau akciją kukurūzams ir iš karto prisiminiau šituos blynus, tik į vidų dar dėjau ir kumpio pjaustyto kubeliais, ir aliejaus truputį, nes man nepatinka kepti aliejuje :) tešla užmaišyta, laukia vakarienės žiūrėsiu ar neapvils saldu-sūru derinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. truputį užtrukau su nuomone :D man buvo labai skanu, tik gal kiek per sotu vakarienei, o va vaikinas tikėjosi, kad blynai bus saldūs, tai turėjo priprast prie skonio :P bet šiaip smagu buvo išbandyt blynus ne su saldžiais įdarais :) vasarą manau kepsiu su šparaginėm pupelėm, tik bus ne pupelės tešloje, t.y. kai mažai tešlos - daug pupelės, o blynai su pupelėm pasmulkintom :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasinaudosiu Jūsų idėja ir kitą kartą kepdama šiuos blynus įpjaustysiu kumpio :)

      Panaikinti