2015 m. liepos 14 d., antradienis

Kapučino skonio keksiukai

Kai pagalvoju apie kapucino kavą, kažkodėl visada prieš akis iškyla saulė, smėlis, pajūrio gultas, tingus žvilgsnis į jūrą..... Žodžiu - atostogos po palme. O kol nėra tokių idealių atostogų, belieka išsikepti keksiukų ir svajoti geriant šaltą kavą.....

2 pakeliai greito paruošimo kapucino skonio kavos (dėjau 30 g kapučino miltelių)
3 kiaušiniai
100 g sviesto
1 st. pieno
1 st. miltų (bet dėjau 1,5 st., nes pasirodė per daug skysta tešla)
1/2 st. cukraus
1 v.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. sodos

Kapučiną ištirpinti karštame piene ir atvėsinti. Trynius išsukti su sviestu ir cukrumi, supilti pieno-kapučino mišinį ir išplakti. Plakant suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į keksiukų tešlą. Tešlą pilti į formeles ir kepti 15-20 min., 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Atvėsusius papuošti kaip tik širdis geidžia :)
Skanaus!
Готовим с шеф-поваром


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą