2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Tinginių beliašai

Paskutiniu metu labai pamėgau receptus, kuriuose yra žodis "tinginių". Ir visai ne todėl, kad būčiau super tinginė, bet todėl, kad tie patiekalai pagaminami pakankamai greitai, supaprastintai ir per daug nenutolstant (bet per daug ir nepriartėjant) prie tikrojo pirminio skonio. Vienas paskutinių patiekalų iš serijos "tinginių", kuris puikiai pakeičia kotletas, tai tinginių beliašai.


2 st. kefyro
0,5 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. cukraus
miltų
1-1,5 kg faršo (paruošto pagal skonį)

Kefyrą pašildyti (iki 28-30 laipsnių), sudėti sodą ir išmaišyti. Suberti druską, cukrų ir darkart išmaišius palikti 1-2 min. pastovėti. Po truputį suberti miltus, berti tiek, kad gautųsi naminės grietinės tirštumo tešla. Į tešlą sudėti faršą, gerai išmaišyti, kabinti šaukštu ir kepti keptuvėje įkaitintuose riebaluose (kaip kotletus).
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą