2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Revani

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs vieno iš populiariausių artimųjų rytų pyrago - revani. Tai saldus, klampus, sotus, nuostabiai skanus, plaukiojantis sirupe (tik nuotraukoje nesimato, nes sirupą viriau iš pusės normos) ir kas svarbiausia, lengvai pagaminamas.

Pyragas:
3 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
1 st. aliejaus
1 st. manų kruopų
1 st. natūralaus jogurto
10 g kepimo miltelių
10 g vanilinio cukraus
3 v.š. miltų

Sirupas:
3 st. cukraus
3 st. vandens
1 citrinos sultys

Sirupas: cukrų sumaišyti su vandeniu, supilti citrinos sultis, užvirinti ir virti 20-25 min.
Pyragas: kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti jogurtą, aliejų, manų kruopas, miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Pilti į kepimo formą (geriausia į neatsegamą, nes gali sirupas išbėgti) ir kepti 25-30 min, 170 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusį pyragą pravėsinti, supjaustyti gabaliukais ir užpilti šiltu sirupu. Patiekti visiškai atvėsusį (ir kiek įmanoma ilgiau pastovėjusį), kiekvieną gabalėlį papuošiant žiupsneliu riešutų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą