2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Moliūginis keksas su džiovintais abrikosais

Pernai metais pirmąkart dovanų gavau moliūgą ir pirmąkart gaminau jį naudodama. Tada pagrindinis moliūgų patiekalas buvo moliūgų pyragas su varškės kremu. Šiais metais jau patys (tiksliau tai mama pusę daržo jais apsodino) turime savų ir valgome pilna burna tiek desertus, tiek sriubas, tiek visokius kitokius dalykėlius. Neperseniausiai kepiau keksą, kuris gavosi tikrai labai skanus ir netikėtai ilgai išliko minkštas laikomas uždarame inde. Keksas gaunasi sunkus, tvirtas, gerai transportuojamas ir gražios spalvos.


300 g moliūgo
500 g miltų
150 ml pieno
250 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 v.š. kepimo miltelių
200 g džiovintų abrikosų
0,5 stiklinės kokosų drožlių

Moliūgą nulupti, supjaustyti maždaug 3 cm gabaliukais, suberti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti 5-10 min. Kai moliūgas suminkštės, nupilti vandenį ir šakute sutrinti iki vientisos tyrelės.
Cukrų išsukti su kambario temperatūros sviestu. Suberti kokosų drožles ir viską gerai išmaišyti. Plakant elektriniu plaktuvu vieną po kito įmušti kiaušinius, po truputį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilti pieną ir gerai išplakti. Supilti moliūgų tyrę, sudėti pasmulkintus džiovintus abrikosus ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu arba įkloti kepimo popieriaus, sukrėsti gautą tešlą ir kišti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val. arba kol įkištas medinis iešmelis bus švarus. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti.
Žinoma galima aplieti kokiu nors mėgstamu glajumi, bet man ir taip pakako saldumo, tad glajaus nedariau.
Skanaus!
Skonių kolekcija



1 komentaras: